De Afdelingen PDF Afdrukken E-mail
(voor meer info over de afdeling moet je links in het menu klikken)

 DE SLOEBERS

http://images.chiro.be/afdelingen/ribbel.jpg
De jongsten zijn welkom bij de sloebers (6-7). Samen met de leiding duiken ze onder in een fantasiewereld van bosberen,prinsen en prinsessen en indianen. Ze kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken erop uit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Op bivak vallen ze in slaap bij een verhaaltje van de leiding.

 DE SPEELCLUB

http://images.chiro.be/afdelingen/mazzel.jpg
De 8- tot 10 jarigen behoren tot de speelclub.
Ze spelen samen met hun leiding diverse spelletjes en leven zich regelmatig creatief uit met het maken van hun vlot, boetseerwerk en andere knotsgekke dingen.

 DE RAKKERS

http://images.chiro.be/afdelingen/sjoepap.jpg
De 9- tot 12-jarigen hangen samen met hun rakkerleiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakkers zijn sterk in het verzamelen van heel wat speledingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint.

DE TOPPERS

http://images.chiro.be/afdelingen/flammspetter.jpg
De toppers (12-14) trekken eropuit met de fiets of met de trein om in één of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om te zwijmelen over een superster of om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken, hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. Kortom: typisch toppers…

DE KERELS

http://images.chiro.be/afdelingen/bo.jpg
De kerels (14-16) trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met rugzak en kompas of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z’n kop om het een nieuwe look te geven. Het zijn rasacteurs en het duurt vast niet lang voor hun eerste fotoroman verschijnt in een zelfuitgegeven kerelsblad.

DE ASPIRANTEN

http://images.chiro.be/afdelingen/freek.jpg
De aspi's (16-18) nemen het er goed van en wisselen hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Af en toe staan ze stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Ook al zijn ze de oudste afdeling, toch leven ze zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een uitdagende knutselactiviteit of een levensgroot gezelschapsspel. Omdat we het belangrijk vinden dat ook deze leeftijdsgroep nog volop kan genieten van het Chiroleven, zetten we ze in de kijker met de Alive-actie.